Praktijkgegevens

Coaching op Leefstijl


Coaching op Leefstijl (CooL) is een programma waarbij een leefstijlcoach u helpt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Een stijl die bij uw dagelijkse leven past en waarin ongezonde gewoontes worden aangepast. Hier werkt u samen met de coach aan. Het programma duurt in totaal 24 maanden en bestaat per jaar uit een combinatie van 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken (inclusief een intake- en evaluatiegesprek). Thema's die aan bod komen tijdens het programma zijn voeding, beweging, balans, in- en ontspanning, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement en vitaliteit.


Wanneer kunt u deelnemen?

  Als u 18 jaar of ouder bent en minimaal een matig
    verhoogd gewichtsgerelateerd risico heeft.
  Als u onder behandeling bent voor hart- en
    vaatziekten of diabetes type 2.
  Als u een ernstig overgewicht heeft (BMI van 30
    of hoger).
  Als u een overgewicht heeft (BMI van 25 of hoger)
    en een een verhoogd risico op diabetes type 2 of 
    hart- en vaatziekten.
  Als u een BMI heeft van 25 en artrose of slaapapneu
  Als u gemotiveerd bent om uw leefstijl aan te passen


Voldoet u niet aan deze criteria, maar wilt u wel deelnemen aan het programma? Dat is mogelijk. U betaalt dan wel zelf de kosten hiervoor (ca. 750 euro) en kunt deze niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Het leefstijlcoachingsprogramma wordt gegeven door leefstijlcoaches met een erkenning van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) of door een zorgverlener met een aantekening van leefstijlcoach. Het Huisartsenteam heeft met deze zorgverleners een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin we afspraken hebben gemaakt over de kwaliteit.  


Vergoeding
Er zijn geen kosten verbonden aan het leefstijlprogramma als u voldoet aan de medische eisen en verzekerd bent bij CZ, VGZ, Zilveren Kruis Achmea, Menzis, DSW en Zorg en Zekerheid.


Hoe meld ik me aan?
Download hier de akkoordverklaring. Vul deze in en neem deze mee naar uw huisarts of praktijkondersteuner om uw deelname te bespreken. Voldoet u aan de voorwaarden? Neem dan contact op met één van de leefstijlcoaches.


Bijeenkomsten

  Nathalie Saanen  
  donderdag 25 juli 2019  = vol
  16.00 - 17.30 uur  
    Medifit | Zoete Inval 29 | Breda    Brenda van Uffelen
  Eind september
  Volgt nog 
    Kerkwerve 46Waar en wanneer
Het Huisartsenteam biedt het CooL programma aan in Breda en Etten-Leur. Medio zomer volgen Rucphen, Hoeven/Oudenbosch, St. Willebrord, Zundert en Breda Heusdenhout.


Vragen?
Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan eens een kijkje op leefstijlinterventies. Hier vindt u regelmatig nieuwe informatie over het CooL-programma. Ook kunt u voor vragen terecht bij uw huisarts, de praktijkondersteuner of bij de leefstijlcoach in uw regio.  Nathalie Saanen
  Eind september
  Volgt nog
    Medifit | Zoete Inval 29 | Breda
  Brenda van Uffelen
  Eind september
  Volgt nog
    Stichting Agora Rucphen
    Rucphense Vaartkant 2B