Praktijkgegevens

Trainingen


Onze trainingen zijn er voor
 patiënten waarvan de huisarts is aangesloten bij onze zorggroep
 patiënten waarvan deelname besproken is met de huisarts Zelf aan de slag
U heeft klachten, maar wilt (en hoeft) hiervoor niet naar een dokter. Wij kunnen u hierbij helpen met onze online zelfhulptrainingen.
Coaching op Leefstijl (CooL)
CooL is een programma waarbij een leefstijlcoach u helpt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Hier werkt u samen met een gediplomeerde coach aan.  
Assertiviteitstraining
Gaat u een meningsverschil liever uit de weg? Vindt u het lastig om uw standpunt duidelijk te maken? Door aan assertief gedrag te werken, kunt u leren om hier beter mee om te gaan. Assertiviteit, of anders gezegd opkomen voor jezelf, is belangrijk voor het hebben van waardevolle relaties en een gezond functioneren. 
Voluit leven
Anders dan de titel van deze training doet vermoeden gaat deze training je niet gelukkig maken. Tenminste, je leert niet hoe je een leven zonder teleurstelling, pijn en/of onzekerheid kunt leiden. Veel mensen denken dat ze pas een mooi bestaan kunnen hebben als ze hun klachten hebben overwonnen. Voluit leven laat je ervaren en inzien dat dit niet werkt. De methoden die in Voluit leven worden aangereikt, zijn gebaseerd op aanvaarding van psychisch leed en het vergroten van psychologische flexibiliteit. Aanvaarding maakt de weg vrij om vanuit je eigen waarden te leven. Wanneer dit lukt, ervaar je dag na dag meer vrijheid en kwaliteit in je leven.
Mindfulness
Wij bieden zelf geen mindfulness trainingen meer aan, maar we hebben goede ervaringen met De Energiefactor. Deelnemers waren erg tevreden over de trainster Agnes Wijma, haar aanpak en de begeleiding. Neem contact met haar op door te bellen naar 06 22 08 03 57 of stuur een mail. Via VMBN vindt u meer mindfulness trainers.